De Bron

"In 1904 brandde de brouwerij volledig af. Nog geen jaar later stond er op dezelfde plek een nieuwe."


Beerze is een waar liefdeskind geboren uit passie voor bier. Al generaties stroomt het brouwersbloed door de aderen van de familie. De brouwerij kent een rijk maar turbulent verleden. Als de brouwerij in 1904 tot de grond afbrandt toont de familie haar sterke karakter door er binnen een jaar een moderne brouwerij voor in de plaats te bouwen. De proost die volgde op de voltooiing staat symbool voor Beerze. Het proosten op dit soort momenten, bitter en zoet, zal zich door de jaren heen als een traditie ontvouwen.

Scroll of klik
Foto anno 1905; de proost van opa Harry en Piet na de wederopbouw

De Streek

"De natuurrijke omgeving van de Kempen nodigt uit in alle rust te genieten van het leven."


De route door de Brabantse Kempen voelt als een verademing. Kronkelend over de landelijke wegen voel je de drukte van je afglijden. Op het dorpsplein van Vessem ontvangt de Beerze Brouwerij je met open armen. Al sinds 1716. Hier kom je tot rust en word je omhelsd door de warmte van familie en de mensen van de brouwerij.
De Brabantse Kempen herbergen een grote rijkdom aan duurzame streekproducten van bijzondere kwaliteit. De brouwerij maakt dankbaar gebruik van deze pure ingrediënten. Duurzaam ondernemen zit verankerd in de traditie van Beerze. We zijn trots op onze afkomst en onze bieren zijn een visitekaartje.

Scroll of klik
Foto van circa 100 jaar geleden, toen Fransje het Vessems bier nog bezorgde

De Brouwerij

"Generatie op generatie bouwen familie en vrienden aan het verhaal van Beerze."


Ivo Kaanen, de jongste generatie, zet de familietraditie voort. Ivo en zijn familie nemen samen met Jasper Langenhoff de taak op zich om het brouwerij-erfgoed in ere te herstellen. De brouwerij is inmiddels uitgebreid met een herberg, terras, restaurant, hotel, vergaderzalen, feestzalen en een prachtige binnentuin waar het met mooi weer goed toeven is.

Scroll of klik

De Droom

"Met een blik op het verleden, brouwen we aan de toekomst."


Sedert een aantal jaar brouwen we weer aan de toekomst. We staan aan de vooravond van het verwezenlijken van onze droom; het in ere herstellen van het brouwerij-erfgoed. Dit doen we samen met familie, vrienden en allerlei mensen die ons een warm hart toedragen. Mocht je ook bij willen dragen, neem dan contact met ons op.

Scroll of klik
Opa Harry en collega brouwers bij de biertonnen-fabriek