EN NL

“A classic never goes out of style”


Beerze 5.5 – The Classic
Gebaseerd op een familierecept daterend uit de jaren ’30 van de vorige eeuw. Oom Piet noemde het simpelweg een landbier, een geliefd bier dat vroeger veel gedronken werd in de Brabantse Kempen. Tegenwoordig geniet hij de voorkeur bij mensen die meer zoeken dan de grijze pilsmassa. Karakteristieker dan een pilsener, met daarbij de verfrissing van een tarwebier. Een klassieke dorstlesser van 5,5%.

Meer info

“Fortune favours the brave”


Beerze 7.5 – The Brave
Gebaseerd op een familierecept uit 1948, gebruikmakend van speciale Münchener en Vienna mout. Ivo Kaanen, de huidige brouwmeester, heeft het receptuur vertaald naar deze tijd. Het familie-gist zorgt voor een smaakvol en volmondig bier doch droog en fris in de afdronk met een spoortje zoet. Een blond bier met bravoure van 7,5%.

Meer info

“To boldly go where no one has gone before”


Beerze 10.5 – The Bold
De Bold is een gebalanceerde tripel die subtiel bitter van smaak is met een elegant complex hoparoma. Door de dry-hopping met jaarlijks wisselende hop varieert het eindresultaat elk jaar lichtjes. Net zoals de andere bieren wordt de Bold gebrouwen met verse hop waarvan een gedeelte uit eigen tuin. De Bold is daarmee een eerbetoon aan de hopoogst van het afgelopen jaar waarmee we proosten op het nieuwe jaar.

Meer info

“Met de Oaked komen twee werelden samen, die van bier en whiskey.”


Beerze 10 – The Oaked
In de basis is dit bier een tripel (zonder dry-hopping zoals bij de Bold) die we middels eikenhout van Bourbon vaten laten rijpen. Complex en genuanceerd van smaak, waarbij zoet domineert maar niet de overhand neemt. Ondanks de complexiteit aan smaken en aroma’s verrassend soepel. Kenmerken van de Oaked zijn vanille, whiskey en hout-toetsen. Gebrouwen in een gelimiteerde oplage van 5000 genummerde flessen.

Meer info

Beerze – The Noble
De quadrupel wordt niet voor niks de koning onder de bieren genoemd. Een nobel bier voor de verfijnde bierdrinker. Een koperen gloed onder een romige schuimkraag herbergt donker, rijp fruit in de neus met toetsen van mout en karamel in de mond. Met de Noble eren we onze voorvaderen en proosten we op de nieuwe generatie.

Meer info
i
i
i
i
i