EN NL

“Voor bierliefhebbers met karakter die kwaliteit en ambacht waarderen”


Als stijl wordt de 5.5 omschreven als een Weissbierpils (WeiPi). Karakteristieker en smaakvoller dan een pilsener, met daarbij de verfrissing van een tarwebier. Vroeger noemde oom Piet (brouwmeester van de 3e generatie) het een landbier. Een landbier dronk je na het werken op het land (en op hete dagen ook tijdens het werk). Tegenwoordig geniet hij de voorkeur bij liefhebbers die meer zoeken dan de grijze (pils)massa. Een smaakvolle en verfrissende dorstlesser die tevens laag in alcohol is.

Na een brouwproces van maar liefst 6 weken geeft Moeder Natuur dit tarwebier zijn verfrissende karakter.

Meer info

“Voor levensgenieters met bravoure die op de kleine geneugtes van het leven proosten”


Een blond bier met bravoure. Ons eerste bier toen we eind 2010 weer de hort opgingen met traditioneel gebrouwen bier. De basis voor dit goudblond speciaalbier is een familie-receptuur uit 1948. Ivo Kaanen, de 4e generatie en huidige brouwmeester, heeft het receptuur verfijnd en vertaald naar deze tijd. Onze unieke gist zorgt voor een smaakvol en volmondig bier doch droog in de afdronk met een spoortje zoet (zonder toevoegingen natuurlijk).

Na een brouwproces van maar liefst 8 weken schenkt Moeder Aarde deze blonde zijn smaakvolle karakter.

Meer info

“Voor fijnproevers met durf die grenzen verleggen, generatie op generatie”


De Beerze Bold is een gebalanceerde tripel die subtiel bitter van smaak is met een elegant complex hoparoma. Door de dry-hopping met jaarlijks wisselende hop varieert het eindresultaat elk jaar lichtjes. Net zoals de andere bieren wordt de Bold gebrouwen met verse (aroma)hop waarvan een gedeelte uit eigen tuin. De Bold is daarme een eerbetoon aan de hopoogst van het afgelopen jaar waarmee we proosten op het nieuwe jaar.

Na een brouwproces van maar liefst 12 weken toont deze tripel zijn elegante karakter.

Meer info

“Met de Oaked komen twee werelden samen, die van bier en whiskey.”


In de basis is dit bier een tripel (zonder dry-hopping zoals bij de Bold) die we middels eikenhout van Bourbon vaten laten rijpen. Complex en genuanceerd van smaak, waarbij zoet domineert maar niet de overhand neemt. Ondanks de complexiteit aan smaken en aroma’s goed doordrinkbaar, zoals al onze bieren dat zijn. Kenmerken van de Oaked zijn vanille, whiskey en hout-toetsen. Gebrouwen in een gelimiteerde oplage van 5000 genummerde flessen.

Meer info
i
i
i
i